31Май2023

Римските терми – МЯСТО В СЪРЦЕТО на варненци

termi

Малките римски терми Одесос спечелиха вота на варненци, в съревнование с 5 други обекта за участие в националната благотворителна кампания "Място в сърцето".

Кампанията „Място в сърцето“, която се провежда в 12 български града, е инициатива на Фондация "Работилница за граждански нициативи". Тя има за цел да подкрепи проекти свързани с оживяване и възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради.

Средствата за реставрация и поставяне на ефектно осветление на Римските бани на древния град Одесос, известни като най-голямата обществена антична сграда открита досега в България, се набират с подкрепата на Обществен дарителски фонд за Варна.

Екипът на Фонда е планирал поредица от събития за привличане на дарители. За начало са поставени дарителски кутии на различни места в града: Дворец на културата и спорта, Фестивален и конгресен център, магазин „На тъмно“ и др. През октомври предстои да бъде проведен Дарителски кръг, на който ще бъде представен идейния проект за визията на обекта след реставрацията му.

Над 20 доброволци от цялата страна вече са заявили своята готовност за подкрепа на обекта на Обществен дарителски фонд за Варна, със своя труд, като почистят основно терена на Римските терми и го превърнат в едно по-привлекателно място за посетителите.

Ако желаете да подкрепите инициативата, можете да го направите като се свържете с организаторите:

гр. Варна, бул. „Княз Борис I” 115
Дворец на културата и спорта – Варна, офис 1069
Телефон: 0888334410
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ако искате да дарите:

Банка: Про Кредит Банк, клон Варна
IBAN: BG 60PRCB92301040504928
BIG: PRCBBGSF