31Май2023

Национална кампания ще подкрепя местните общности

MiastovSarceto

В началото на октомври беше даден старт на една нова инициатива, която се провежда за пръв път у нас и има за цел да подкрепи проекти свързани с възстановяване на емблематични места и средища на общността.

Националната кампания „Място в сърцето” се провежда по идея на Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Дванадесет областни града със своите важни за общността места ще се борят за едно „Място в сърцето” в рамките на една година.

Инициативата ще протече в няколко етапа като целта е да се съберат интересни и важни за развитието на съответните градове проекти, които ще се борят за финансиране. Етапите са пет - информационна кампания, изпращане на предложения, гласуване за избраните проекти, набиране на средства и реализиране на проектите.

В кампанията могат да участват само вече съществуващи обекти, които са емблематични за съответното населено място, но имат нужда от обновяване, ремонт или реконструкция. Реализирането на проектите Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще осъществява в екип с гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт.

източник: www.wcif-bg.org