08Декември2023

Дарител на годината 2012 г.

DSCN2351

На 28 юни 2013 г. в Стара Загора се проведе седмата поред церемония „ДАРИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012”. Наградата се връчва от Асоциацията на обществените фондации в България за развитие на благотворителността на местно ниво.

Домакин на церемонията „Дарител на годината 2012” бе Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”. Организацията е създадена през юни 2003 година и празнува своя 10 годишен юбилей.

Със статуетка и грамота „Дарител на годината 2012” бяха удостоени:

- PL Control - Наградата се връчва за най-голямо корпоративно дарение към Фондация „Обществен дарителски фонд Габрово".
- Бултекс 99 ЕООД - Наградата се връчва за подкрепа на хора в неравностойно положение.
- Загорка АД – Наградата се връчва за реализирането на националната дарителска програма ЗАГОРКА ЗЕЛЕН ФОНД.
- Холдинг Загора - Наградата се връчва за цялостен принос за развитие на филантропията и подкрепа на дейността на Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”

Както и индивидуалните дарители:

г-жа Ирен Цибранска - Наградата се връчва за създаване и поддържане на поименен дарителски фонд „Д-р Хернани Цибрански” към Фондация „Обществен фонд Лом”, от който ежегодно се присъждат едноименните награди за изкуство и култура.
г-жа Калояна Димитрова - Наградата се връчва за нейният принос за учредяването и институционалното израстване на фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”.
г-жа Таня Георгиева – Наградата се връчва за подкрепа на младежките инициативи реализирани от Обществена фондация "Мостове над Тунджа"- Ямбол.
г-н Кольо Йорджев - Наградата се връчва на г-н Йорджев, като най-дългогодишен дарител на Фондация „Обществен дарителски фонд Габрово”.
г-н Стефан Янков - Наградата се връчва за цялостен принос за развитие на филантропията и подкрепа дейността на Фондация „Обществен фонд- Чепеларе”.
г-ца Рафаела Косева - Наградата се връчва за най-млад дарител на Обществена фондация "Мостове над Тунджа"- Ямбол.
доц. д-р Мариана Арнаудова - Наградата се връчва за нейния принос за дейности в подкрепа на изявени студенти с научни постижения реализирани от Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”.
д-р Юрий Василев - Наградата се връчва за цялостен принос за развитие на филантропията и подкрепа дейността на Обществен дарителски фонд - Тутракан.
Семейство Митко и Нели Филипови - Наградата се връчва за техния дългогодишен принос към дейностите на Обществена фондация "Мостове над Тунджа"- Ямбол реализирани в подкрепа на децата на гр. Ямбол.

Тазгодишната церемония започна с едноминутно мълчание в памет на Председателя на Управителния съвет на АОФБ – г-н Иван Караманов, който ни напусна внезапно в края на 2012г. В емоционална реч г-н Олег Стоилов – член на УС на АОФБ, говори за приноса на г-н Караманов към създаването, развитието и утвърждаването на Обществена фондация "Мостове над Тунджа" - Ямбол, както и за възстановяване на филантропските традиции в региона и страната. За тази негова дейност г-н Караманов беше удостоен със статуетка, която бе връчена на представител на семейството.