31Май2023

Дарител на Фонда в Габрово с две национални награди за благотворителност

DSCN2305

В рамките само на няколко дни г-н Кольо Йорджев получи две национални награди за дарителство. Г-н Йорджев е най-дългогодишният дарител на Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово”. Той подкрепя дейността на организацията от самото и създаване, като през годините е дарил над 10000 лв. лични средства за повече от 10 инициативи свързани с Габрово.

Според Катя Дянкова от Асоциацията на обществените фондации в България „Когато имаме такъв дългогодишен дарител, сумите на даренията са важни, но това което е по-важно е неговата ангажираност с каузите на организацията и със способността му да увлича хората и да привлича още съмишленици и дарители.”

На 28 юни 2013 г. в Стара Загора г-н Кольо Йорджев получи националната награда „Дарител на годината 2012” на Асоциацията на обществените фондации в България. Тя му беше връчена от г-н Олег Стоилов, член на Управителния съвет на Асоциацията. С наградата се удостояват корпоративни и индивидуални дарители за подкрепа към обществените фондации по места.

По време на церемонията г-жа Ирен Цибранска, която също е носител на наградата „Дарител на годината 2012” за принос към дейността на фондация „Обществен фонд Лом”, си пожела някой ден, също като г-н Йорджев да получи награда за най-дългогодишен дарител.

Само няколко дни по-късно – на 3 юли 2013 г. в София, г-н Йорджев беше удостоен и с наградата „Заедно” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Наградата се връчва за осма поредна година в осем различни категории. Г-н Йорджев беше номиниран и спечели наградата, в оспорвана конкуренция, в категория „Индивидуален дарител с кауза”.