26Юни2022

Дарител на 2013 г.

1 136 Copy

На 6 юни 2014 г., на прекрасна церемония в град Бургас, бяха връчени годишните награди „Дарител на годината 2013” на Асоциацията на обществените фондации в България (АОФБ).

С наградата, под формата на статуетка с надпис „Творим добро заедно” и грамота, всяка година се удостояват корпоративни и частни дарители. Тя се присъжда за развитие на благотворителността на местно ниво.

За пръв път през тази година награда беше връчена на журналист за най-добро отразяване дейността на обществена фондация, а именно – журналистката Цеца Алексова от Нова телевизия.

На церемонията, която се проведе в културния център „Морско казино” под патронажа на кмета на гр. Бургас, присъстваха дарители от цялата страна. За доброто сътрудничество с местните власти и оказана подкрепа на обществените фондации кметът на община Бургас – Димитър Николов получи награда заедно със своите колеги Пламен Стоилов – кмет на община Русе и д-р Димитър Стефанов – кмет на община Тутракан.

За своята подкрепа към обществените фондации по места, както и за приносът им за развитие на филантропията, статуетки и грамоти „Дарител на годината 2013 получиха индивидуални и корпоративни дарители:

„БМТ-Трейд” ЕООД, гр. Лом
„Болид” ООД, гр. Стара Загора
„ЛЕО - бетонови изделия” ЕООД, гр. Бургас
„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД, гр. Бургас
„Титан АС” ЕООД, гр. Варна

Частни лица с приза „Дарител на годината 2013”:

адв. Снежана Енчева, гр. Ямбол
г-жа Кремена Раднева от гр. Русе
г-н Атанас Русенов от гр. Чепеларе
г-н Любомир Борисов от PL Control, гр. Габрово
г-н Тихомир Галов от ТНТ Инженеринг ЕООД, гр. Габрово
д-р Георги Ъков, гр. Ямбол
семейство Минка и Жоро Добреви, гр. Стара Загора

Тази година домакин на церемонията „Дарител на годината 2013” бе Фондация "Обществен дарителски фонд - област Бургас". Най-младата обществена фондация у нас, която обаче вече има натрупан значителен и е успяла да привлече за свои корпоративни дарители, фирми като „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД, както и бургаската общественост.