26Юни2022

Дарител на 2011 г.

На 22 юни 2012 година в Габрово се проведе националната церемония „ДАРИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2011”. Наградата се връчва за шеста поредна година от Асоциацията на обществените фондации в България.

Сред официалните гости на церемонията бяха депутатите Галина Банковска и Катя Колева, Мариян Костадинов – Областен управител на област Габрово, Добрин Савчев – Заместник кмет на Община Габрово.

Наградата „Дарител на годината” се връчва за принос към дейността на Обществените фондации и развитие на благотворителността. Със статуетка и грамота „Дарител на годината 2011” бяха удостоени:

Индивидуален дарител:

Кольо Йоржев
Галина Банковска
Красимира Чахова
Любен Драгнев
Катя Чаушлиева
Иван Чавдаров

Корпоративен дарител:

„Радулов” ЕООД
„ЕДОАРДО МИРОЛИО” АД

Специална Колективна награда бе връчена на Гражданите на град Чепеларе. Наградата се връчи за постоянната подкрепа на гражданите на града с дарения и доброволен труд в реализирането на над 20 проекта в полза на общността за 10 годишната история на Фондацията.

Шестото издание „Дарител на годината” се проведе в Националната Априловска гимназия като емблематично място за дарителството и неговото място в живота и традициите на българина. Домакин на събитието бе ФОНДАЦИЯ „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД – ГАБРОВО”. Тя е създадена през 2002 г. с цел да възроди дарителските традиции в полза на обществото, запазени в духа на габровеца.