21Април2024

АОФБ Начало Новини Speedo дарява $50 000 на Спасете децата - Бразилия

Speedo дарява $50 000 на Спасете децата - Бразилия

speedo

Speedo ще дари $50 000 от парите за спонсорство на Райън Лохте на благотворителната организация „Спасете децата”, за нейната мисия в Бразилия.

Производителя на бански костюми и аксесоари Speedo, както и модната марка Ралф Лаурен прекратяват спонсорството на участника в олимпийските игри – плувецът Райън Лохте от САЩ.

Двете компании са обявили намеренията си след като стана ясно, че Лохте е излъгал, че е бил заплашен с огнестрелно оръжие и обран по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Ние не можем да поощряваме поведение, което е против ценностите които нашата марка изповядва от дълги години.” заявяват от Speedo. Въпреки, че от компанията не разкриват сумата за спонсортство на Лохте – те ще дарят $50 000 от тази сума на благотворителната организация „Спасете децата”, за нейната мисия в Бразилия

От Speedo също така заявяват: „Ние оценяваме неговите постижения и се надяваме той да продължи напред и да си вземе поука от това което се случи.” Лохте е един от най-успешните плувци в историята с 12 олимпийски медала. Въпреки, незадоволителното си представяне на олимпиадата в Рио – от Форбс изчисляват печалбата му от спонсорство между $1 и $2 милиона. Иронията е, че с оттеглянето на Speedo, а вероятно и други спонсори, Райън Лохте наистина ще бъде обран – от самия себе си.

По материали на BBC и New York Times