25Февруари2024

АОФБ Начало Новини От медиите Банка Пиреос ще представя България в Брюксел

Банка Пиреос ще представя България в Брюксел

Chahova

Проектът Партньорство в подкрепа на програма за редовно дарителство на Банка Пиреос България АД и на УНИЦЕФ България спечели европейските награди за корпоративна и социална отговорност в категорията Големи предприятия и ще представлява страната ни в Брюксел.

В категорията Малки и средни предприятия победител е кампанията Шанс за равностоен качествен живот и усмивки за всички на клиника ЕО Дент ООД с партньори ДЦДУ Добро сърце - Перник, Дневен център, Център за настаняване от семеен тип 1, 2, ДДЛРГ Радост - Дрен, 4 Помощно училище - интернат, СУПЦ Княз Борис, Дента техника ЕООД, Bredent Medical.

България е на второ място в класацията по брой кандидатури с 53 заявки от 13 сектора на икономиката в конкурса за първите Европейски награди в областта на корпоративната социална отговорност Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна. Програмата за насърчаване на отговорни корпоративни практики и сътрудничество цели да отличи подобаващо най-добрите практики за корпоративна и социална отговорност в Европа. Европейските отличия се организират в 29 страни с подкрепата на Европейската комисия.

Победителите бяха излъчени след публично представяне на финалните номинирани компании пред журито, публика и медии. По една компания от двете категории ще представи България в Брюксел на официална церемония. На официалното събитие в Брюксел ще им бъдат връчени сертификати, подписани от високопоставен представител на Европейската комисия.

Повече за конкурса и наградените можете да научите от chambersz.com