25Февруари2024

monika

Кампания за лечение на малката Моника организират в Тутракан

„За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!” - апелираха от Обществен дарителски фонд-Тутракан и Общинския център за извънучилищни дейности, които с любезното съдействие на танцова формация „Дунавска младост” осъществиха благородната кауза за набиране на средства за лечение на Моника Берберова. Момиченцето е на 1 година и 10 месеца и страда от злокачествено образувание в окото – Ембрионален рабдомиосарком – пароменгинален, лечението, на което е възможно само в чужбина.
Каузата беше осъществена под формата на концерт, който беше подкрепен от тутраканската общественост.
В кампанията продължила повече от месец се включиха всички – от малки до големи. Тутраканските майки поставиха специални дарителски кутии в магазинна мрежа, учениците и децата от детските градини събираха средства, представители на местния бизнес внесоха суми по откритата банкова сметка. Независимо от това, десетки тутраканци, повече млади хора, влязоха в зрителната зала на читалище „Вапцаров” и дадоха отново своята лепта, срещу която получиха по едно „Дарче”, керамичен монетен символ на Обществения дарителски фонд и един прекрасен концерт на талантливите деца от вокалните групи на Доротея Бальовска, танцова формация „Фридъм”, китарния състав на Володя Иванов и танцов състав „Дунавска младост” на Елена Атанасова.
С бурни аплодисменти те приеха резултата от кампанията – над 24 хиляди лева!
Дарителската кампания за Моника продължава! Можете да дарите на банкова сметка:

IBAN: BG23 CECB 9790 40C9 0857 00
BIC: CECBBGSF
ЦКБ АД – Силстра
Моника Георгиева Берберова

wheels

Благотворителност на колела

Точно 4 000 км. ще изминат Люба и Богомир със своя тандемен велосипед в подкрепа на каузата „Да помогнем на децата с ортопедични заболявания”.

Пътят им ще премине през 10 държави: Англия, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Румъния, България. Пътуването на двамата ентусиасти, което ще започне на 13 октомври от Норфолк, Англия ще продължи 45 дни и ще мине през главни градове като: Лондон, Париж, Брюксел, Ротердам, Ессен, Кьолн, Франкфурт на Майн, Линц, Виена, Братислава, Будапеща, Тимишуара, Видин. Предвижда се да пристигнат в София на 28 ноември в 20:00 часа.

Инициативата се осъществява съвместно с Friends of Bulgaria и Swissclinical Fondation, Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора и Българско училище за политика „Димитър Паница”. Вече има сформирана група във Facebook, която се нарича: Charity on Wheels.

Средствата които ще се наберат са предназначени за инициативата на Мануела Малеева – осигуряване на безоперативно лечение, където е възможно, на деца с ортопедични заболявания от българо-швейцарски екип лекари и ортопедични техници.

През трите години на Проекта за лечение на деца с ортопедични заболявания са прегледани над 200 деца, като голяма част от тях са получили високо професионално лечение. Извършени са 9 операции от съвместен българо-швейцарски екип на д-р Франие и д-р Братоев от МБАЛ „Св. Иван Рилски”, в Стара Загора. В единствената в в града специализирана работилница на БГЦПО, са изработени 172 помощни средства – шини, ортези и протези.

Това е сметката, по която можете да дарите средства в подкрепа на инициативата Charity on Wheels.

С всеки постъпил лев вие променяте детски живот.

Фондация "Обществен дарителски фонд - Стара Загора"
Първа инвестиционна банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG53 FINV 9150 5201 1586 69

(по материали на ОДФ-Ст.Загора)